Kom tilbage på ret fod efter biluheldet

Når det værste sker i bilen, og uheldet pludselig rammer, kan man være heldig at slippe med lidt skrammer. De fleste vil prise sig lykkelige og føle, at udfaldet var forbundet med et svineheld. Men skavankerne kan være større, end som så.

 

Et biluheld kan nemlig påvirke dig voldsomt psykisk. Måske kommer reaktionen ikke med det samme, men et traume, der ligger og ulmer under overfladen i årevis, kan vokse sig stort og gå i udbrud. Derfor er det vigtigt at bearbejde, det man oplever, og til det er der flere ting, man kan gøre.

 

Tal med dine nærmeste

Det lyder som en kliché på et break-up, men faktisk kan bare det at fortælle om din oplevelse til andre mennesker være enormt forløsende. Når vi taler om, de ting vi oplever, tvinger vi os selv til at reflektere over ordene, og smage på, hvad vi egentlig har oplevet. Måske indser du først alvoren af dit uheld, når du fortæller om det.

 

Prøv det allerede nu, som en form for øvelse. Er der noget der går og nager dig i hverdagen, måske endda noget du selv synes er en petitesse? Sig det højt til en betroet, og se om du ikke kommer til at fundere over problemet.

 

Søg professionel hjælp

At søge professionel hjælp hos en psykolog, kan for nogle mennesker stadig være forbundet med noget tabubelagt. Mange mennesker tænker, at de da selvfølgelig ikke er syge nok til at skulle igennem det morads.

 

Men et besøg hos psykologen kan være en langt mindre højtidelig oplevelse, end hvad man forestiller sig. Bor man i en større by, er mulighederne også mange. Her kan man helt selv vælge, hvem man vil besøge. Det kan for eksempel være en psykolog København, man har fået anbefalet af en bekendt.