Undgå virussmitte i bilen

Kan der være fare for at blive smittet af virus som for eksempel Corona i bilen? Svaret er kort og godt: JA! Når virus smitter, sker det primært ved at for eksempel spyt fra nys eller lignende, overføres fra en smittet til en rask. I biler kan det ske ved, at man rører ved et rat eller en gearstang, kort efter en smittet har kørt bilen, og man derefter berører egen mund, næse eller øjne.

Det er derfor vigtigt, at du tænker dig godt om og tager dine forholdsregler, når der er flere, der benytter sig af at køre i den samme bil. Er du ene og alene om at køre bilen, er det ikke nødvendigt at rengøre bilen på helt samme måde, som hvis I er flere chauffører. Her er det vigtigste at rengøre sine hænder, så man undgår at tage virus med ind i bilen. Med det store udbrud af Corona virus bør man dog altid gå bilen efter og holde kabinen ren, uanset om man er rask eller smittet.

Virus kan sidde på alle berøringsdele i bilen

Det er vigtigt at aftørre alle de områder, der er i direkte berøring med førerens og passagerernes hænder. Det er rat, gearstang, trykskærme, knapper, stilke til blinklys og viskere samt håndbremse, kontakter til elruder, spejle, sædejusteringsgreb og både ind- og udvendige dørhåndtag samt sikkerhedsselens låsedele.

Et nys kan medføre smitterisiko på hele instrumentbordet og andre dele af bilen. Derfor anbefales en større aftørring af de områder med jævne mellemrum. Hvor hyppigt afhænger af, hvor ofte bilen bliver brugt, og hvor mange brugere der er. Det anbefales, at du altid har hånddesinfektion liggende i bilen. Ved at have det lige ved hånden, kan du altid nemt og hurtigt desinficere alle passagerers hænder. Både når I stiger ind i bilen, samt når I igen stiger ud.