Skal jeg vælge fag-, hoved- eller totalentreprise?

Der findes tre forskellige former for entrepriser, du kan vælge mellem, når det kommer til byggeri. Er du usikker på, hvad forskellen er og hvilken en entrepriseform, du skal vælge? Så skal du læse med videre her.

Hvilken entrepriseform er bedst?

Der findes både fagentreprise, hovedentreprise og totalentreprise. Der er ingen af disse entrepriseformer, der er bedst, da det udelukkende kommer an på selve opgaven og dine behov til dit byggeri.

Fagentreprise betyder, at kunden er selve tovholderen i forhold til byggeprojektet. Det er altså kunden, der selv står for alt lige fra at indhente tilbud til at koordinere opgaverne m.m. For mange kan dette være et alt for stort projekt, hvorfor det er værd at hyre en professionel byggerådgiver.

Er der tale om hovedentreprise, har du selv hovedansvaret for materialerne, der bruges, samt de godkendelser, der skal bruges. Derudover er der en hovedentreprenør, som står for byggeriet og de forskellige byggeopgaver.

Sidst men ikke mindst er der totalentreprise. Denne entrepriseform bruges typisk, når det kommer til store projekter. En totalentreprenør har ansvaret og overblikket over alt. Derfor står de for alt lige fra aftaler med ingeniøren til arkitekten, underentreprenører m.m.

Hvilken er den rette entrepriseform for mig?

Om du skal vælge en fagentreprise, hovedentreprise eller totalentreprise i Aarhus kommer helt an på omfanget af projektet samt hvilket projekt, der er tale om. Er du i tvivl, kan du kontakte en fagmand og høre, hvad de eventuelt vil anbefale dig, at du vælger. Det er nemlig vigtigt, at du ender ud med den helt rigtige entreprenør.