Sådan forbereder du din feriebolig til udlejning

At leje din feriebolig ud kræver forberedelse. Det bør ikke bare være en impulsiv beslutning. Inden du kaster dig ud på lejemarkedet, er der flere ting, du kan gøre for, at det bliver en god oplevelse for dig. Dette gælder ligegyldigt, om det er en feriebolig i Danmark eller en feriebolig i udlandet som for eksempel i Spanien.

 

Klargør din feriebolig


Du bør altid klargøre dit hjem på samme måde, som hvis det skulle fotograferes til et blad eller vises i fjernsynet. Her er en liste over ting, du kan gøre:

  • Ryd op og fjern eventuelle værdigenstande.
  • Gør grundigt rent.
  • Reparer alle de ting, der er ødelagte.
  • Tjek at alle apparater m.m. virker.
  • Er der tæpper, er det en fordel at få disse renset.
  • Sørg for, at der er styr på diverse varme- og klimaanlæg.


Find en god lejer

Når du har klargjort din feriebolig, er det tid til at finde en god lejer. Det kan dog være nemmere sagt end gjort. Du kan vælge at finde en lejer selv, eller du kan få hjælp fra en ejendomsmægler eller en udlejningsvirksomhed.

 

Hvis du selv vælger at gøre det, skal du vide, hvad der skal være helt styr på. Du bør blandt andet få et par referencer, kende til vedkommendes lejehistorik, få et depositum m.m.

 

Tjek krav og regler

 

Sidst men ikke mindst er det vigtigt, at du tjekker, om der er nogle specifikke krav og regler, når det kommer til udlandet i det specifikke land. Måske skal du registrere boligen et specifikt sted ligesom, at det kan være, at der skal være bestemte ting i ferieboligen. Det kan eksempelvis være, hvis du har et hus i Spanien.