Rygsækferie for begyndere

Endelig er det blevet tid til, at familien skal på ferie sammen. Måske har I snakket lidt om at tage på en ferie, hvor I skal have en rygsæk med jer overalt. I kan dog ikke helt beslutte jer, fordi I er lidt usikre på, hvordan det skal foregå. Her kan I finde et par tips, der kan gøre beslutningen nemmere.

Udstyr du skal medbringe

Der er meget udstyr, du skal huske at medbringe på en rygsækferie. Derfor skal udstyret være let og kompakt. Her vil vi komme ind på de tre mest essentielle ting.

Teltet

Tag et telt med, der er optimalt i forhold til det vejr, I skal på rygsækferie i. Overvej grundigt at dele jer op i flere telte, da et lille telt vejer mindre end et stort familietelt.

Vandrerygsæk

Når I skal købe rygsække, er det vigtigt, at hvert familiemedlem prøver vandrerygsækkene. Den vandrerygsæk, der passer godt til dig, passer nødvendigvis ikke godt til de andre familiemedlemmer. Afprøv derfor mange vandrerygsække og læg vægt i dem, så det svarer til, når den skal bruges. Sidder rygsækken behageligt i forhold til dine hofter og skuldre, så er du på rette spor. Lad dig ikke friste af en ultralet model, fordi den er mindre polstret og har en mindre understøttende struktur end en deluxe model.

Sovepose

Tag et kig på vejrforholdene i det område, som vandreferien skal foregå i. Når der er styr på det, kan du købe en sovepose, der giver dig de perfekte forhold, når du skal sove. Kig derfor på hvilke temperaturer soveposen virker bedst i.