Pårørende til en hjerneskade

Det kan være svært at være pårørende til et familiemedlem, der har fået en pludselig opstået hjerneskade. Det kræver en stor omstilling i familielivet, og der skal findes ressourcer frem i familien, som ikke tidligere har været nødvendige.

Der opstår også en masse tanker i forbindelse med, at et familiemedlem bliver hjerneskadet. Tanker som kan være svære at stå alene med.

Den første tid med et hjerneskadet familiemedlem

Den første tid med et hjerneskadet familiemedlem kan være svær at forholde sig til. Tiden går med at bruge alt sit overskud og mere til på at forstå alle de informationer, der bliver givet på sygehuset. På samme tid skal det daglige familieliv også varetages, så det er en stor opgave for den enkelte.

Alle familiemedlemmer er naturligvis berørte af situationen. Det gælder både alle de voksne, men også børnene. Tit går hver især med deres tanker uden at have tid til at stoppe op og forholde sig til, hvordan de egentlig selv har det.

Få hjælp til alle omvæltningerne

Det kan ikke undgås, at der er brug for hjælp udefra, når der er et familiemedlem med en hjerneskade i husstanden. Når den første tid er overstået, og der er lidt mere overskud til at tænke over hele situationen, er der behov for at dele ansvaret og tankerne med andre.

Mange pårørende synes, at det er svært at dele sine tanker, bekymringer og håb med andre, der ikke har stået i samme situation. På Vejlefjord Rehabilitering arbejder de med neurorehabilitering for både børn og voksne. I den forbindelse er der også tilbud til familien rundt om den ramte person.