Gode råd til køb af vaskemiddel

Nogle vaske- og skyllemidler indeholder miljø- og sundhedsskadelige stoffer. Du bør derfor altid være opmærksom på, hvad det vaskemiddel som du bruger indeholder, samt hvordan det skal bruges. Da mængder af de skadelige stoffer slipper ud i vandmiljøet, er det derfor en god idé at bruge miljømærkede vaskemidler, da dette belaster miljøet mindst muligt.

Tips om vask og vaskemidler

Hvis man er overfølsom og allergisk, kan parfume og konserveringsmidler give allergi og hudirritation. Selv miljømærkede vaskemidler kan indeholde disse stoffer, men dette står på emballagen. Er man allergiker er det meget individuelt, hvad man reagerer på og hvordan man reagerer.

Er man allergisk overfor parfumer og andre stoffer samt ønsker at skåne miljøet, så er nedenstående punkter værd at tage højde for ved køb af vaskemidler.

  • Køb miljømærket vaskemiddel. Hold øje med det nordiske svanemærke eller den europæiske blomst. Så er du sikret et miljøvenligt produkt. Du undgår blandt andet stoffer som klor og optisk hvidt.
  • Selvom vaskemidlet er miljømærket, kan der stadig godt være parfume i. Hvis du helt vil undgå parfume, er det vigtigt at læse deklarationen grundigt.
  • Vælg kompakt vaskepulver i stedet for flydende, da det flydende middel indeholder flere miljøskadelige stoffer.
  • Vil du vaske mere hvidt, så er det mest miljøvenligt at købe vaskemiddel med natriumpercarbonat i stedet for optisk hvidt og klor.
  • Fyld din vaskemaskine op og spring forvasken over. Derved reducerer du vand-, energi- og vaskepulverforbrug.
  • Spar energi ved at vaske ved koldere temperaturer og kun vasker håndklæder og sengetøj ved 60 grader.